Reciclare cupru

 

ECO REMAT achizitioneaza deseuri de cupru inca din anul 2007 de la persoane juridice si persoane fizice.

Cuprul se poate recicla din deseuri de echipamente electrice si electronice, cabluri electrice, robinete vechi, tevi sanitare si alte obiecte. Dupa operatiunie de colectare, cuprul este trimis catre centre specializate unde este topit si utilizat pentru fabricarea unor noi produse.

In Romania o buna parte din materia prima folosita pentru realizarea produselor din cupru este obtinuta prin colectare.

Beneficiile reciclarii cuprului

In timpul mineritului si rafinarii cuprului, se produc deseuri si gaze, cum ar fi dioxidul de sulf care poate avea un efect daunator asupra mediului. Desi aceste efecte nocive sunt minimizate de producatorii de cupru prin capturarea dioxidului de sulf si folosirea lui la fabricarea acidului sulfuric, tot procedeul de reciclare ramane mai benefic pentru mediu.

Pentru extragerea cuprului se foloseste mult mai multa energie decat pentru reciclarea lui. Aceasta economie de energie duce la conservarea rezervelor de petrol, gaze naturale sau carbune si reduce cantitatea de CO2 eliberate în atmosfera.

Pana in prezent, doar aproximativ 12% din resursele de cupru cunoscute au fost extrase. Cu toate acestea minereul de cupru este o resursa finita si trebuie conservata folosind reciclarea.

ECO REMAT va asteapta in cele patru centre de colectare din Bucuresti si Giurgiu pentru reciclare cupru.

Pentru mai multe detalii despre preturile oferite de firma noastra nu ezitati sa ne contactati.